Вака ли ќе се стави крај на малолетничките бракови/бремености?

Детето Сабина има 16 години и е во средно образование. Таа никогаш немала пристап до услуги за сексуално и репродуктивно здравје, немала информации за безбедно сексуално однесување, ниту можност да се советува со гинеколог. По сомнежот дека е бремена, таа заедно со нејзината мајка на ден 05.01.2023 година се обратила во ЈЗУ Универзитетска клиника за […]

Read More
Реакција

Реакција Вчерашното невреме значително ја влоши состојбата во Здравствениот дом Скопје – Шуто Оризари. Имено Амбулантата во Шуто Оризари е постојано во лоша состојба и покрај тоа што малиот дел од ходникот беше реновиран пред неколку месеци со помош на донации. Ординациите на матичните лекари и ходниците целосно се поплавија од вчерашното невреме па поради […]

Read More