Годишен извештај за 2023 година

Погледнете го нашиот годишен наративен извештај за 2023 година. Годишен извештај 2023

Read More
Годишен наративен извештај за 2022 година

Погледнете го нашиот годишен наративен извештај за 2022 година. Годишен наративен извештај за 2022 година (1)

Read More
Можност за волонтерски ангажман на ОН

Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) спроведува проект „Превенција и заштита од родово базирано насилство во Северна Македонија“. Основната цел е да се поддржи Владата на Северна Македонија да изгради и да започне со спроведување на интегрирани политики за родово засновано насилство (РН) ширум државата, во согласност со принципите на Истанбулската конвенција. Како резултат […]

Read More
Конкурс за вработување на социјален/а работник/чка

Цел на проектот: „Превенција и заштита од родово базирано насилство во Северна Македонија“ е да ја поддржи Владата во воспоставувањето и имплементирањето на интегрирани политики за родово-базирано насилство насекаде во земјата во согласност со принципите на Истанбулската конвенција. Една од активностите е да се обезбеди пристап до засолниште и психосоцијална поддршка за сите жртви и […]

Read More
Конкурс за хонорарен ангажман за 2 (две) теренски соработници/чки

Ангажманот е отворен во рамките на проектот „ Мониторинг и пристап до здравствени, социјални и сексуално – репродуктивни права кај Ром(к)ите “ (поддржан од Фондација Отворено Општество Македонија). Работното место се отвора од 1 август во траење до 31.10.2023 година. Опис на ангажманот: Од ангажираните лица се очекува да биде одговорен/а за следните работни задачи: […]

Read More
Годишен наративен извештај за 2022 година

Почитувани, пред Вас е Годишниот извештај за работењето на Здружение Иницијатива за правата на жените од Шуто Оризари за 2022 година. За сите активности кои ги спроведовме во текот на 2022 година можете да прочитате во годишниот извештај кој е достапен на македонски јазик. Ја користиме оваа можност да им се заблагодариме на сите партнери, […]

Read More

За Нас

Здружение Иницијатива за правата на жени од Шуто Оризари делува во повеќе области и тоа: социјални права, здравствени права, дискриминација, сексуално-репродуктивни права, семејно и родово базирано насилство, повратници од странство.

Правото на здравје (видео)

Контакт

info@zenisutoorizari.org.mk

info@zenisutoorizari.org.mk

+389 70 308 743

+389 70 308 743

Ул. Хаџи Јован Шишков бр.50

Ул. Хаџи Јован Шишков бр.50

Иницијативата на жени од Шуто Оризари © Сите права се задржани 2022