Погледнете го гостувањето на Алмира од Здружение Иницијатива за правата на жените од Шуто Оризари во однос на случајот со малотетничката бременост.
На малолетна девојка и беше одбиено барањето за абортус по што од Комисијата и од здравствените работници и беше предложено да го роди детето и да го даде на посвојување.
🤰Малолетничката бременост води до малолетнички бракови, а Ромките со години се мачат да си го остварат правото на пристап до гинеколошки услуги.
https://www.facebook.com/vidivakamedia/videos/1562467134225798