Здружение Иницијатива за правата на жените од Шуто Оризари ви ги споделува двете од видеата кои произлегоа од истражувањето на лица повратници од трети земји.
Грантот „Пристап до правата на Ромите повратници“ е дел од проектот на УСАИД за инклузија на Ромите, имплементиран од Институтот за истражување и анализа на политики- Ромалитико, а финансиран од американсиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД)
https://fb.watch/kxV-ieAzBf/
https://www.facebook.com/zenisutoorizari/videos/3372645759726904