Погледнете го излагањето на Азиза од нашето Здружение на настанот по повод меѓународниот ден на жената, на тема ” Ромската жена во 21ви век – можности, придонеси и предизвици” пред РРОМА со коалицијата на ромски граѓански организации Кхетане.
Азизе се охрабри да ја открие својата невидлива моќ, колку е тежок патот за една жена Ромка да ја оствари оваа моќ и го сподели своите мисли водилки за да им послужат како инспирација на сите жени кои се борат за остварување на својот сон.
https://www.youtube.com/watch?v=vZo0wHAy_D0